Brandschilderen

Brandschilderen op glas met lood

Brandschilderen is een techniek waarbij op hoge temperaturen pigmenten in glas worden gebrand. Er wordt een mengsel van gom, azijn, water en pigment aangebracht en dit wordt daarna in een speciale oven geplaatst. Na deze behandeling is het pigment permanent op het glas aangebracht.

Meestal wordt er begonnen met het inbranden van de contourlijnen en worden deze later ingekleurd. Omdat de verschillende pigmenten laag voor laag worden ingebrand is dit voor ingewikkelde ontwerpen een tijdrovend proces.

Er is een grote diversiteit aan kleuren beschikbaar waardoor wij onze creativiteit op de volle loop kunnen laten gaan. Wij kunnen hierdoor elk gewenst ontwerp op glas inbranden. Wij hebben ervaring met het brandschilderen van zowel aangeleverde als eigen ontwerpen. U kunt dus voor beide bij ons terecht.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op met info@heartglass.nl. Wil u op de hoogte gehouden worden van de laatste updates? Bekijk dan onze Facebookpagina of onze Instagram!

"Agnus Dei'

 Gebrandschilderd glas in lood Heart Glass Utrecht Amsterdam Centrum agnes dei

Losse stukken worden geschilderd en ingebrand in de oven. Dit is een zorgvuldig process wat nauwkeurig uitgedacht moet worden voor een fantastisch resultaat.

Voorstudies

 Gebrandschilderd glas in lood Heart Glass Utrecht Amsterdam Centrum agnes dei

Bij elk nieuw project is het heel belangrijk dat er voorstudies gedaan worden. Fouten zijn niet te herstellen na het inbranden. Met deze voorstudies garanderen we onszelf van verzekerd schilderwerk.

Work in progress

 Gebrandschilderd glas in lood Heart Glass Utrecht oudengracht de postillon

Werk in de maak voor "Cafe de Postillon" aan de Oudegracht Utrecht